Clicky

 
Transport Online - Duizend EU-firma's openen kantoor in Groot-Brittannië na brexit

Duizend EU-firma's openen kantoor in Groot-Brittannië na brexit

Duizend EU-firma's openen kantoor in Groot-Brittannië na brexit
20-01-2020 17:06 | Brexit | auteur Redactie

LONDEN - Meer dan duizend financiële bedrijven uit de Europese Unie willen na de brexit voor het eerst een kantoor openen in het Verenigd Koninkrijk. Dat komt naar voren uit aanmeldingsgegevens opgevraagd door adviesbureau Bovill bij toezichthouder Financial Conduct Authority (FCA).

Tot en met oktober 2019 hebben 1441 EU-bedrijven zich aangemeld bij de FCA. Zij willen een tijdelijke vergunning om in Groot-Brittannië te kunnen opereren na de definitieve breuk van het land met de EU. De aangemelde bedrijven zijn onder meer vermogensbeheerders, verzekeraars, beursuitbaters, fintechs en financiële dienstverleners. Ook zitten er meer dan honderd banken tussen. De meerderheid van de bedrijven diende een aanvraag in voor een eerste fysieke kantoor in het Verenigd Koninkrijk.

Ierse bedrijven toonden de meeste animo om een Brits kantoor te openen. Ook veel Franse en Duitse ondernemingen deden een aanvraag. Het is onduidelijk hoeveel Nederlandse bedrijven zich bij de FCA hebben gemeld.

Volgens een recent onderzoek van denktank New Financial openden inmiddels driehonderd Britse financiële bedrijven een kantoor in de EU om na de brexit hun klanten op het Europese vasteland te kunnen blijven bedienen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,138
Diesel1,830

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats