Transport Online - Jumbo Container LZV geschikt voor gebruik in Duitsland

Jumbo Container LZV geschikt voor gebruik in Duitsland

Jumbo Container LZV geschikt voor gebruik in Duitsland
20-01-2020 13:40 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HELMOND - De afgelopen weken zijn vanuit de innovatieve Automotive Campus in Helmond de eerste container LZV voorstukken afgeleverd die voldoen aan de Duitse LZV eisen. Ron Poppelaars Transport, Barge Terminal Tilburg en Jan van der Meer Transport zijn de trotse bezitters van deze multi-inzetbare voertuigen.

Dit nieuwe Jumbo model is gebaseerd op het bestaande succesnummer met luchtbediende schuiftafel. Groep Jumbo Groenewegen heeft samen met Tridec een stuursysteem ontwikkeld dat de achterste twee assen van het LZV tussenstuk in de juiste stand kan brengen zodat de hele LZV-combinatie met een gewoon star volgchassis de ‘Duitse’ bestreken baan kan halen.

Achter deze Jumbo container ‘B-Double’ kan overigens ook een 13.60m kast, koeler of schuifzeiltrailer gekoppeld worden. Dit maakt de gebruiksmogelijkheden alleen nog maar groter.

Naast wendbaarheid heeft de dubbele besturing als groot voordeel dat de kosten voor banden en brandstof erg gunstig zijn.

Ook aan het probleem van hoogteoverschrijding met ‘high-cube’ containers is gedacht. Het Jumbo voorstuk kan worden afgeleverd met een lagere schotelhoogte aan de achterzijde, zodat de hele LZV combinatie netjes onder de vier meter blijft.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,646
Diesel1,271

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions