Transport Online - Aanbesteding KLM zorgt opnieuw voor onzekerheid op Schiphol

Aanbesteding KLM zorgt opnieuw voor onzekerheid op Schiphol

Aanbesteding KLM zorgt opnieuw voor onzekerheid op Schiphol
20-01-2020 10:30 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

SCHIPHOL - Er dreigt opnieuw onzekerheid onder mensen die op Schiphol werken door onvolledige aanbestedingsafspraken bij KLM. De vliegmaatschappij heeft in een tender voor het facilitaire bedrijf verzuimd eisen op te nemen over het overnemen van het huidige personeel. Dat meldt FNV maandag. FNV wil dat KLM daar alsnog afspraken over maakt met het nieuwe facilitaire bedrijf.

De facilitaire dienst bij KLM wordt sinds 2007 uitgevoerd door het bedrijf Sodexo Altys. Dat contract is verlopen en inmiddels via aanbesteding terechtgekomen bij een consortium van bedrijven, met wie een nieuw contract is aangegaan. Daarin zijn geen harde afspraken gemaakt over het overnemen van personeel. Hierdoor dreigen werknemers op Schiphol alweer het slachtoffer te worden van een aanbesteding op de luchthaven.

FNV-bestuurder Jan van den Brink: "KLM zorgt hiermee voor grote onzekerheid onder de werknemers. Terwijl het zo makkelijk te voorkomen was. Wij willen dat bij elke aanbesteding of contractwissel bij bedrijven op de luchthaven onderstreept staat dat al het personeel wordt overgenomen, tegen dezelfde voorwaarden. Dit gaat elke keer mis. In de beveiliging en de afhandeling hebben we het ook al vaker gezien."

FNV eist dat KLM alsnog zorgt dat het bestaande personeel van het facilitaire bedrijf kan blijven. De vakbond heeft inmiddels een actiecomité opgericht en beraadt zich op vervolgstappen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,311

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions