Clicky

 
Transport Online - 'Amsterdamse crimineel Khalid J. opgepakt in Dubai'

'Amsterdamse crimineel Khalid J. opgepakt in Dubai'

'Amsterdamse crimineel Khalid J. opgepakt in Dubai'
19-01-2020 11:25 | Misdaad | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 13:15 uur] De Amsterdamse crimineel Khalid J. (35) is volgens betrouwbare bronnen gearresteerd in Dubai, meldt Het Parool. Hij wordt al jaren gelinkt aan onderwereldmoorden. Het Openbaar Ministerie wilde aanvankelijk niets zeggen maar liet later, rond 13.00 uur, in een tweet weten dat zondagochtend op Schiphol een 35-jarige man is aangehouden die door de Verenigde Arabische Emiraten is uitgezet. "Op dit moment doet het Openbaar Ministerie Noord-Holland verder nog geen mededelingen."

Volgens de krant beschuldigt justitie hem van lidmaatschap van een criminele organisatie die liquidaties liet plegen. Khalid J., uit Amsterdam-Zuid, wordt vervolgd in een groot proces waarin tien veelal beruchte Amsterdamse criminelen terecht zullen staan voor betrokkenheid bij dat moordcommando. Hij zou in elk geval van 1 december 2013 tot eind 2014 een belangrijke rol hebben gespeeld in de groep, schrijft Het Parool. J. zou alleen zijn aangeklaagd als lid van de organisatie, niet voor concrete liquidaties.

Khalid J. wordt gerekend tot ‘het middenkader’ van de groep rond de Chileense Amsterdammer Richard R., alias ‘Rico de Chileen’. Tot die in mei 2014 werd geliquideerd, was J. een secondant van Gwenette Martha, meldt de krant.

In Dubai werd half december topcrimineel Ridouan Taghi opgepakt. Die is samen met zijn vermeende rechterhand Said Razoukki hoofdverdachte in het grote liquidatieproces Marengo.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats