Man en vrouw gewond na sprong uit brandende woning

Man en vrouw gewond na sprong uit brandende woning
19-01-2020 10:16 | Binnenland | auteur ANP

ZAANDAM - Een man en een vrouw zijn zondagochtend in Zaandam gewond geraakt doordat ze van tweehoog uit een raam van een brandende woning zijn gesprongen. Ze zijn met onbekende verwondingen naar ziekenhuizen in de regio gebracht. Twee anderen zijn nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd, maar zij hoefden niet naar een ziekenhuis, meldt een woordvoerder van de brandweer.

De brand woedde op de eerste verdieping in een woning aan de Pelikaanstraat in Zaandam. Aanwezigen probeerden zelf het vuur te blussen, maar dat lukte niet. Bij de brand kwam veel rook vrij.

Hoe ernstig de verwondingen van de man en vrouw zijn die uit het raam sprongen, weet de woordvoerder niet. De twee vielen volgens hem 8,5 meter naar beneden. "Ze waren dusdanig gewond dat er een traumahelikopter bij moest komen."

Waardoor de brand uitbrak is nog onbekend. De brandweer had het vuur snel onder controle. Door de forse rookontwikkeling is er volgens de zegsman veel schade in de woning. De gemeente gaat kijken of er voor de overige bewoners opvang moet worden geregeld.

Ook in Amsterdam was het zondagochtend raak. Daar woedde een brand in een woning aan de President Kennedylaan. Twee mensen zijn naar een ziekenhuis gebracht omdat ze rook hebben ingeademd. Deze brand is volgens de brandweer mogelijk ontstaan door een brandende kaars.

In Den Bosch woedde zondagochtend eveneens brand, op de 22e verdieping van de Jheronimustoren. Een persoon die rook had ingeademd is naar een ziekenhuis gebracht. De brandweer had het vuur snel onder controle. Hoewel de brandweer zich aanvankelijk zorgen maakte over de verspreiding van rook, bleken evacuaties uiteindelijk niet nodig. Ook van deze brand is de oorzaak nog onbekend.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,468

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden