Transport Online - Floor Jansen wint Popprijs 2019

Floor Jansen wint Popprijs 2019

Floor Jansen wint Popprijs 2019
18-01-2020 23:52 | Showbizz | auteur ANP

GRONINGEN - Zangeres Floor Jansen heeft de Popprijs 2019 gewonnen. Dat werd traditiegetrouw bekendgemaakt op het festival Noorderslag in Groningen. De prijs bestaat uit een cheque van 10.000 euro en een beeld van kunstenaar Theo Mackaay. Jansen is de frontvrouw van de Finse metalband Nightwish.

Ze is al meer dan twintig jaar bekend als zangeres in de metalmuziek, maar kreeg dit jaar in eigen land veel lof door haar optreden in het NPO-programma Beste Zangers van Nederland. "Floor Jansen heeft zich bewezen als een van de beste, meest veelzijdige zangeressen in Nederland. De jury waardeert het dat haar muziek 'een verbindende kracht heeft, voorbij de subcultuur'."

De zangeres was niet aanwezig in Groningen, maar sprak het publiek in een videoboodschap toe vanuit Zweden, waar ze woont. Ze zei zich "verschrikkelijk vereerd" te voelen dat ze de Popprijs heeft gekregen.

De Popprijs werd voor de 34e keer uitgereikt en gaat jaarlijks naar de band of artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar won rapper Ronnie Flex de felbegeerde prijs. Andere voormalige winnaars zijn Kensington, Martin Garrix, Caro Emerald en De Dijk.

Noorderslag is de laatste dag van het Europese showcase- en conferentiefestival Eurosonic Noorderslag. Op deze dag draait het om Nederlandse muziek.

Eerder op de avond werden op het festival de vakprijzen de IJzeren Podiumdieren uitgereikt. Het Rotterdamse Rotown is uitgeroepen tot het beste podium van Nederland. Het beste festival van 2019 is volgens de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF), die de vakprijzen organiseert, Roadburn in Tilburg.

Verder werd NPO Radio 2-dj Rob Stenders in Groningen uitgeroepen tot winnaar van de Pop Media Prijs. Die wordt al 25 jaar uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de popjournalistiek.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions