Clicky

 
Transport Online - Harry en Meghan doen afstand van koninklijke titels

Harry en Meghan doen afstand van koninklijke titels

Harry en Meghan doen afstand van koninklijke titels
18-01-2020 19:59 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - [update 22:52 uur] Prins Harry en zijn echtgenote Meghan zullen hun koninklijke titels niet langer gebruiken. Dat heeft Buckingham Palace zaterdagavond bekendgemaakt. "Harry, Meghan en Archie zullen altijd geliefde leden van mijn familie blijven", zei koningin Elizabeth in een verklaring, mede gericht aan haar jongste achterkleinkleinzoon.

Ze steunt hun wens voor een onafhankelijker leven, omdat ze ziet wat Harry en Meghan de afgelopen twee jaar over zich heen hebben gekregen. "Ik wil ze bedanken voor al hun toegewijde werk overal in dit land, in het Gemenebest en daarbuiten. En ik ben heel trots dat Meghan zo snel één met de familie is geworden".

Het Britse koninklijk paar, dat een belangrijk deel van zijn tijd in Canada wil gaan doorbrengen, krijgt niet langer betaald als lid van het koninklijk huis. De regeling gaat komend voorjaar in. De hertog en hertogin van Sussex hebben bovendien toegezegd het overheidsgeld dat is besteed aan het opknappen van Frogmore Cottage, hun huis in Engeland, terug te betalen. Ze blijven daar wonen als ze in het Verenigd Koninkrijk zijn.

Behalve dat Harry (35) en Meghan (38) niet langer zullen worden aangesproken als zijne en hare koninklijke hoogheid, zullen ze de Queen niet langer vertegenwoordigen bij officiële koninklijke verplichtingen. De Sussexes gaan wel door met hun privé-beschermheerschappen en samenwerkingsovereenkomsten. Over hun beveiliging deed het paleis geen mededelingen.

De koningin maakte eerder deze week al bekend dat ze de wens van haar kleinzoon en zijn vrouw om een stap terug te doen steunt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions