Clicky

 Nederlandse trainingsmissie Irak wordt hervat

Nederlandse trainingsmissie Irak wordt hervat
17-01-2020 19:45 | Buitenland | auteur ANP

DEN HAAG - De Nederlandse trainingsmissie in Irak wordt in de komende dagen hervat. De missie was begin deze maand stilgelegd in verband met de oplopende spanningen tussen het Iraakse buurland Iran en de Verenigde Staten.

Wanneer precies de trainingen weer beginnen, kan het ministerie van Defensie nog niet zeggen. Maar "zo snel mogelijk". Maandag wordt de huidige lichting mariniers afgelost door de luchtmobiele brigade. Die gaat gewoon door, aldus een woordvoerder.

In Erbil, in het noorden van Irak, trainden ongeveer veertig mariniers Koerdische strijders en bij de hoofdstad Bagdad gaven drie tot twaalf commando's les aan Iraakse speciale eenheden.

De Nederlandse militairen maken deel uit van de internationale coalitie tegen terreurgroep IS. Door de aanval van de Verenigde Staten op de Iraanse generaal Qassem Soleimani bij Bagdad liepen de spanningen in de regio hoog op. Iran schoot als vergelding voor de dood van de generaal raketten af op bases in Irak waar ook Amerikaanse militairen waren gelegerd. Inmiddels is de situatie gekalmeerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions