Transport Online - Man aangehouden die in Utrechtse school scholieren en leraren met dood bedreigde

Man aangehouden die in Utrechtse school scholieren en leraren met dood bedreigde

Man aangehouden die in Utrechtse school scholieren en leraren met dood bedreigde
17-01-2020 17:53 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - De politie heeft in Utrecht een man aangehouden die ervan wordt verdacht leerlingen en docenten van de school X11 aan de Vondellaan vrijdag in de middagpauze met de dood te hebben bedreigd.

De leiding van de gecombineerde vmbo/havoschool voor media en vormgeving meldt in een bericht aan leerlingen, ouders en personeel, dat het ging om "een verwarde man die van mening was dat hij werd lastiggevallen door leerlingen". Waarschijnlijk heeft de verdachte een hek vernield om op het terrein te komen.

Docenten wisten de man al pratend mee naar buiten te leiden, maar hij wist na zijn actie te vluchten, waarop de politie een zoektocht startte. Daarbij werd onder meer een politiehelikopter ingezet. Hij werd in een park naast de school aangehouden. De politie bevestigt dat de aanhouding met de bedreiging verband houdt. De identiteit van de man is nog niet bekendgemaakt.

Het incident veroorzaakte volgens de schoolleiding onrust onder leerlingen en medewerkers die getuige waren van het incident. De school heeft meteen na het voorval geprobeerd met de leerlingen in gesprek te gaan over het gebeurde. Ook sprak de school met de ouders van direct betrokken leerlingen. De school onderzoekt of alle veiligheidsmaatregelen voldoende zijn geweest.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions