Transport Online - KLM en Schiphol houden zich aan beloftes voor gelijk speelveld

KLM en Schiphol houden zich aan beloftes voor gelijk speelveld

KLM en Schiphol houden zich aan beloftes voor gelijk speelveld
17-01-2020 17:32 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

DEN HAAG - KLM en Schiphol houden zich aan toezeggingen om geen onderling contact meer te hebben over de groeimogelijkheden van andere luchtvaartmaatschappijen op het vliegveld. Dat constateert toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) op basis van een eerste tussentijdse controle. Met de afspraken, die dateren uit 2018 en gelden voor vijf jaar, wordt voorkomen dat KLM mogelijk een voordeel heeft op concurrenten bij het gebruiken van de faciliteiten op de luchthaven.

KLM heeft als grootste Nederlandse luchtvaartmaatschappij regelmatig contact met Schiphol over het gebruik van de luchthaven. Onderzoek uit 2017 wees uit de twee daarbij ook weleens overlegden over de plannen van Schiphol. Door dergelijke contacten ontstond het risico dat Schiphol niet zelfstandig zijn beleid bepaalde, maar aanpaste aan de wensen van KLM. Daar was de toezichthouder huiverig voor, omdat andere luchtvaartmaatschappijen dan mogelijk gedwarsboomd zouden worden in hun groeiplannen.

De ACM ziet overigens nog wel mogelijkheden voor verbetering in de uitvoering van de beloftes. Dan gaat het bijvoorbeeld om bepaalde verslaglegging en de transparantie ten opzichte van andere luchtvaartmaatschappijen. De mededingingswaakhond zal binnen nu en twee jaar een nieuwe controle op de naleving van de toezeggingen uitvoeren.

Foto's

  • KLM PH-BGF
    KLM PH-BGF


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,675
Diesel1,279

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions