Transport Online - Minister: Johan van Laarhoven krijgt alle zorg die hij nodig heeft

Minister: Johan van Laarhoven krijgt alle zorg die hij nodig heeft

Minister: Johan van Laarhoven krijgt alle zorg die hij nodig heeft
17-01-2020 11:44 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Oud-coffeeshophouder Johan van Laarhoven krijgt alle medische zorg die hij nodig heeft, ook als hij daarvoor vanuit de gevangenis naar een ziekenhuis moet worden gebracht. Dat zegt minister Sander Dekker (Rechtsbescherming).

Van Laarhoven keerde donderdagavond terug in Nederland, na vijf jaar in een Thaise cel te hebben doorgebracht. Omdat hij zijn straf wegens witwassen verder in Nederland moet uitzitten, werd hij overgebracht naar de gevangenis in Vught. Zijn advocaten willen met een kort geding "accurate medische zorg" afdwingen.

Dat Van Laarhoven bij aankomst op Schiphol zijn familie niet te spreken kreeg, is volgens Dekker zoals het hoorde. "Meneer van Laarhoven moet gewoon nog zijn straf uitzitten in Nederland. En dan is het normaal dat je naar een gevangenis gaat en dat je daar je familie ontmoet."

Van Laarhoven heeft nog een straf van ruim vijf jaar uit te zitten. "Als hij zich goed gedraagt en voor voorwaardelijke invrijheidstelling in aanmerking komt, dan zou hij over twee jaar weer naar buiten kunnen", aldus Dekker. Maar dat is ook afhankelijk van de uitkomst van een nog lopend witwasonderzoek van het Openbaar Ministerie waarin hij hoofdverdachte is.

De advocaten van Van Laarhoven hebben een gratieverzoek ingediend, waar Dekker naar eigen zeggen serieus naar zal kijken. De medische toestand van de oud-coffeeshopbaas kan daarin een rol spelen. "Als je levensbedreigend ziek bent, dan kan dat een reden zijn tot gratie", aldus de minister.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions