Clicky


Gheeraert Transport neemt Eraltrans over

Gheeraert Transport neemt Eraltrans over
17-01-2020 11:25 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

LOPPEM - Gheeraert Transport uit het Belgische Loppem, specialist in transporten met een meerwaarde, nam op 1 januari 2020 het handelsfonds en de medewerkers over van Eraltrans (Groep Hendrickx) uit het Belgische Sint-Truiden.

“We verwachten dat de transportsector in de toekomst zal blijven veranderen. Een expansiestrategie is nodig om te kunnen blijven innoveren en investeren in de toekomst. Deze strategische overname past in onze groeistrategie en biedt schaalvoordelen voor beide bedrijven, ” getuigen Peter (43) en Stijn (41) Gheeraert.

De actieve familiale aandeelhouders van Eraltrans gingen zelf op zoek naar een partij om de continuïteit van hun bedrijf te waarborgen voor zowel medewerkers als klanten. De activiteiten worden het eerste jaar nog voortgezet onder de huidige bedrijfsnaam Eraltrans. De 20 kantoor- en magazijnmedewerkers en een 40-tal trailers worden overgenomen door Gheeraert Transport.

Eric Hendrickx, bestuurder van Eraltrans: “Wij voelen ons goed bij de toekomstvisie van Gheeraert Transport en zijn overtuigd dat ze de beste partij is om klantgericht te handelen en de verdere werking van ons bedrijf te garanderen. Zelf blijf ik als Head of Sales actief meewerken aan hun groeiverhaal. Mijn kinderen Pieter en Jonas en mijn broers kinderen Michael en Kristina blijven samen met onze andere partners garant staan voor het uitvoeren van de transport opdrachten. ”

Grotere geografische dekking voor distributie in België

Jérôme Vandenbussche, distributie & warehouse manager bij Gheeraert, kan zo een grotere geografische dekking en hogere dropfrequentie voor distributieklanten in de Benelux aanbieden.

“Naast Loppem en Zwijnaarde kunnen we met de extra distributiehubs in Sint-Truiden, Vilvoorde en Beernem kilometers/uitstoot verminderen en files vermijden wat goed is voor het milieu, we zijn ook in staat om zo tijdig in te spelen op de energietransitie voor distributie in steden. De overname biedt schaalvoordelen voor beide bedrijven en maakt verdere uitbreiding en innovatie in onze distributiewerking mogelijk.”

Rentabiliseren door automatisatie & digitalisering

“Op korte termijn willen we vrij snel investeren in digitalisering bij Eraltrans. Ons vernieuwd klantenportaal my.gheeraert.be staat klaar om geïmplementeerd te worden zodat alle distributieklanten hun orders online kunnen doorgeven, vragen kunnen stellen via een chatbox en de goederen via track-and-trace kunnen volgen,” licht Peter Gheeraert toe.

In 2016 nam Gheeraert ook al sectorgenoot Transport De Sauter over in Brugge. De digitalisering en integratie wierp er snel zijn vruchten af. Onder de noemer ‘Innovation Drives Service’ wordt er momenteel een vernieuwde IT infrastructuur voor de volledige Gheeraert Groep uitgetekend.

”De bedrijven zijn aanvullend qua transport services, wat positief is voor personeel, klanten en leveranciers. We willen allen met open armen ontvangen in onze Gheeraert familie waarbij de nadruk ligt op klantentevredenheid, veiligheid en kwaliteit,” vult Stijn Gheeraert aan.

Moving Forward Together

“Ik voel enorm veel goesting en gedrevenheid bij de medewerkers van beide bedrijven. We combineren plezier op het werk met de voldoening om samen onze klanten feilloos te dienen.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions