Clicky

 
Transport Online - Verbouwing Circuit Zandvoort eind februari klaar

Verbouwing Circuit Zandvoort eind februari klaar

Verbouwing Circuit Zandvoort eind februari klaar
17-01-2020 11:22 | Binnenland | auteur ANP

ZANDVOORT - Eind februari is de verbouwing van de racebaan op Circuit Zandvoort klaar. ’’We zijn enorm opgeschoten. We zijn nu in de fase van de opbouw en we liggen keurig op schema’’, zei directeur Robert van Overdijk van het circuit aan de duinen tijdens eens update.

Bulldozers, hijskranen en zandwagens bevolken nu nog de bouwplaats, die het circuit nu is. Op 3 mei staat de eerste Grote Prijs van Nederland in de Formule 1 sinds 1985 op de kalender. "Er moet nog veel gebeuren, maar het ziet ernaar uit dat de asfaltering van het vernieuwde circuit eind februari klaar is. Dan kunnen de auto’s eroverheen’’, aldus Van Overdijk.

Sportief directeur Jan Lammers wordt alleen maar lovender over de racebaan, waar hij als kleine jongen al zijn uren doorbracht. Hij voorziet spektakel door de aanleg van de twee zogeheten kombochten met een hellingsvlak (Hugenholtzbocht en Arie Luyendijkbocht) en de Tarzanbocht, de eerste bocht na start en finish. "Ik weet dat de coureurs niet kunnen wachten om erop te rijden. Ze hebben nog geen idee of ze er ook echt kunnen inhalen, maar zeker is dat je met zijn tweeën naast elkaar even hard door die kombochten kunt. Het gaat erom wie het lef heeft zijn voet op het gaspedaal te houden", lichtte hij toe.

Lammers gaf aan dat de Luyendijkbocht ook nog een meter of 2 de hoogte in gaat. "Voor een coureur zijn die hoogteverschillen op die snelheid sensationeel."

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden