Clicky

 
Transport Online - Zwakste economische groei China in 29 jaar

Zwakste economische groei China in 29 jaar

Zwakste economische groei China in 29 jaar
17-01-2020 10:26 | Financieel | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

PEKING - De Chinese economie is vorig jaar in het traagste tempo gegroeid in bijna drie decennia. De op een na grootste economie ter wereld had door het jaar heen te maken met toenemende schulden, een afzwakkende binnenlandse vraag en de effecten van een lange handelsoorlog met de Verenigde Staten.

In 2019 groeide de economie met 6,1 procent ten opzichte van een jaar eerder, in lijn met de verwachtingen van economen, maar het laagste groeicijfer in 29 jaar. De Chinese overheid hanteerde voor het afgelopen jaar een bandbreedte voor de economische groei van 6 procent tot 6,5 procent. In het vierde kwartaal groeide de economie met 6 procent.

De Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese vicepremier Liu He zetten eerder deze week hun handtekening onder een gedeeltelijke handelsdeal. Daarmee maakten de twee landen een pas op de plaats in hun handelsoorlog die anderhalf jaar geleden ontstond. China belooft in de zogeheten fase 1-deal meer Amerikaanse goederen te kopen, waaronder miljarden dollars extra aan landbouwproducten, zo werd eerder al bekend. Daarnaast zegde Peking toe patenten beter te beschermen en de financiële markt verder open te stellen voor buitenlandse partijen. De VS zien af van een eerder aangekondigde ronde van nieuwe importheffingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden