Clicky

 
Transport Online - Advocaat Spong bezoekt Johan van Laarhoven, vrijdagmiddag kort geding

Advocaat Spong bezoekt Johan van Laarhoven, vrijdagmiddag kort geding

Advocaat Spong bezoekt Johan van Laarhoven, vrijdagmiddag kort geding
17-01-2020 08:44 | Binnenland | auteur ANP

VUGHT - Advocaat Gerard Spong en zijn kantoorgenoot Sidney Smeets zijn bij de penitentiaire inrichting (PI) in Vught aangekomen om daar te spreken met Johan van Laarhoven. Ze willen zeker een uur met hem praten, zei Spong. Waarover wilde hij niet zeggen. Wel zei hij dat hij zwaar tilt aan de gezondheidstoestand van zijn cliënt.

De 59-jarige Van Laarhoven arriveerde donderdagavond in Nederland, na ruim vijf jaar geleden in Thailand te zijn veroordeeld tot een celstraf van 75 jaar wegens witwassen. Van Laarhoven zat in Bangkok gevangen en keerde naar Nederland terug na bemiddeling van minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).

Na zijn aankomst op Schiphol mocht Van Laarhoven zijn familie niet zien. In plaats daarvan werd hij naar Vught gebracht.

Vrijdagmiddag dient in Den Haag een kort geding. De advocaten van Van Laarhoven willen via de rechter afdwingen dat de voormalige Tilburgse coffeeshophouder accurate medische zorg krijgt. Volgens zijn advocaten heeft Van Laarhoven "zestien verschillende aandoeningen die niet in een gevangenis kunnen worden behandeld" en moet hij worden geopereerd.

De Thaise vrouw van Van Laarhoven zit nog steeds vast in Thailand. Zij is veroordeeld tot elf jaar cel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions