Clicky

 
Transport Online - Rangeren met gevaarlijke stoffen op Waalhaven Zuid opnieuw uitgesteld

Rangeren met gevaarlijke stoffen op Waalhaven Zuid opnieuw uitgesteld

Rangeren met gevaarlijke stoffen op Waalhaven Zuid opnieuw uitgesteld
16-01-2020 17:00 | Algemeen | auteur Redactie

ROTTERDAM - Goederenvervoerders mogen voorlopig nog niet rangeren met gevaarlijke stoffen op goederenemplacement Waalhaven Zuid. Omgevingsdienst DCMR en Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond twijfelen aan de betrouwbaarheid van een tijdelijke blusvoorziening en stellen aanvullende eisen.

Tijdens een test op vrijdag 13 september 2019 bleek dat op Waalhaven Zuid te weinig bluswater was. Daarnaast reikte het water niet ver genoeg bij brandbestrijding, en duurde het te lang voor onze incidentenbestrijders konden gaan blussen. Hierdoor zouden brandweerlieden en incidentenbestrijders van ProRail te dicht bij een eventuele vuurhaard moeten komen om deze te blussen.

Een tijdelijke pijpleiding naar een waterbassin in de buurt moest voorlopig uitkomst bieden. Maar deze oplossing bleek niet betrouwbaar genoeg. Zo schoot op 1 november tijdens een test van het tijdelijke systeem een koppeling los.

ProRail testte maandag 13 januari een verbeterde versie van het tijdelijk blussysteem. Ditmaal functioneerde het systeem wel. Toch gaan omgevingsdienst DCMR en veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond nog niet akkoord met het (deels) hervatten van rangeerbewegingen met wagons met gevaarlijke stoffen. Dit komt onder meer omdat het blussysteem nog niet het gehele rangeerterrein kon bestrijken.

De omgevingsdienst en de veiligheidsregio vragen onder meer technische en veiligheidsspecificaties van de fabrikant van het systeem. Zo willen zij onder meer vaststellen of het blussysteem bestand is tegen de maximale druk die kan optreden.

Blijkt uit de ontbrekende informatie dat het blussysteem de druk aan kan? Dan mag ProRail onder voorwaarden het rangeren met gevaarlijke stoffen op een deel van het emplacement hervatten. Wel vragen de omgevingsdienst en de veiligheidsregio ProRail zo spoedig mogelijk een permanente bluswatervoorziening te bouwen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions