Clicky

 
Transport Online - Advocaat wil medische zorg voor Johan van Laarhoven afdwingen

Advocaat wil medische zorg voor Johan van Laarhoven afdwingen

Advocaat wil medische zorg voor Johan van Laarhoven afdwingen
16-01-2020 16:18 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De advocaten van Johan van Laarhoven willen vrijdag met een kort geding afdwingen dat de voormalige Tilburgse coffeeshophouder accurate medische zorg krijgt. "Johan heeft zestien verschillende aandoeningen die niet in een gevangenis kunnen worden behandeld, hij moet onder meer worden geopereerd."

De landsadvocaat heeft volgens advocaat Geert-Jan Knoops meegedeeld dat vooralsnog geen beslissing wordt genomen over het gratieverzoek voor Van Laarhoven en dat hij direct na zijn aankomst donderdagavond naar de gevangenis in Vught wordt overgebracht. Daar zou hij dan vrijdag medisch worden onderzocht, waarna een beslissing over verdere zorg zou volgen. De landsadvocaat zou hebben meegedeeld dat er geen aanwijzingen zijn dat Van Laarhoven medisch gevaar loopt.

Knoops ziet dat anders. "Het kan niet zomaar zijn dat hij een pilletje krijgt van de huisarts. We hebben zijn medisch dossier doorgenomen met specialisten en die hebben gezegd dat hij naar het ziekenhuis moet."

Volgens de raadsman is het "heel triest" dat Van Laarhoven niet een adempauze krijgt en thuis het verdere verloop van de zaak mag afwachten. "Dit is geen humane behandeling en strijkt in tegen de hele handelswijze van minister Grapperhaus." Die zette zich de afgelopen tijd in voor de uitlevering van Van Laarhoven uit Thailand.

"Het is onbegrijpelijk dat de Staat zich zo hard opstelt terwijl de Staat nota bene zelf de veroorzaker is van deze ellende", stelt Knoops.

Waar Van Laarhoven terechtkomt hangt af van de medische keuring, aldus het ministerie van Justitie en Veiligheid, dat zegt hier verder geen mededelingen over te doen. In algemene zin worden gedetineerden die speciale medische zorg nodig hebben naar het gevangenisziekenhuis in Scheveningen gebracht. Bij ernstige medische problemen wordt een gevangene overgebracht naar een normaal ziekenhuis.

Het kort geding vindt vrijdag om 14.00 uur plaats in de rechtbank in Den Haag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions