Transport Online - Motorcoureur Edwin Straver raakt ernstig gewond in Dakar Rally

Motorcoureur Edwin Straver raakt ernstig gewond in Dakar Rally

Motorcoureur Edwin Straver raakt ernstig gewond in Dakar Rally
16-01-2020 16:01 | Sport | auteur ANP

RIYAD - Edwin Straver is tijdens de elfde etappe van de Dakar Rally in Saudi-Arabië ernstig gewond geraakt. Hij heeft ongeveer tien minuten geen hartslag gehad. De 48-jarige motorcoureur viel niet hard in de duinen, maar hij kwam ongelukkig terecht. Op het moment van de crash had hij een snelheid van ongeveer 50 kilometer per uur.

De medische helikopter was snel ter plaatse om eerste hulp te verlenen, waarna Straver in kritieke toestand naar een ziekenhuis in Riyad werd gevlogen. Artsen ter plaatse hebben de coureur, die ook een nekwervel brak, gereanimeerd, meldde het Edwin Straver Rally Team.

Zondag kwam tijdens de Dakar Rally de Portugese motorrijder Paulo Gonçalves om het leven. "Ik rem voor alles en ga niet over een duin heen als ik niet kan zien wat erachter zit", zei Straver na diens fatale crash. "Als je de gevaren niet accepteert, moet je thuisblijven."

Straver was bezig aan zijn derde Dakar Rally. Vorig jaar won hij het kistklassement, voor rijders die geen assistentie hebben van een monteur. In het algemeen klassement werd hij vorig jaar dertigste, een jaar eerder bij zijn debuut eindigde hij als 49e.

De familie en partner van Straver zijn al aanwezig in Saudi-Arabië. Zij wilden vrijdag aanwezig zijn bij de finish.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions