Transport Online - Ook Southwest Airlines rekent langer niet op 737 MAX

Ook Southwest Airlines rekent langer niet op 737 MAX

Ook Southwest Airlines rekent langer niet op 737 MAX
16-01-2020 16:03 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

DALLAS - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines rekent voor een langere periode niet meer op de inzet van de gewraakte 737 MAX-toestellen van Boeing. De datum van 13 april, waar tot nu toe in de planning rekening mee werd gehouden, werd verlengd tot begin juni. Eerder kwamen branchegenoten American Airlines en United Airlines tot eenzelfde conclusie.

Toestellen van het type 737 MAX staan al sinds maart vorig jaar aan de grond, nadat binnen het bestek van vijf maanden twee dodelijke crashes met het model waren gebeurd. Vliegtuigmaker Boeing moet van luchtvaartautoriteiten eerst technische mankementen in het toestel verhelpen voordat de 737 MAX weer mag vliegen.

Southwest houdt door de kwestie 34 van zijn vliegtuigen noodgedwongen aan de grond. Het was eigenlijk de bedoeling dat de onderneming eind vorig jaar 75 toestellen van het type 737 MAX in zijn vloot zou hebben. De problemen drukten de operationele winst van Southwest vorig jaar met 830 miljoen dollar. De maatschappij trof eind 2019 een schikking met Boeing om de tot dan toe geleden schade.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,669
Diesel1,281

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions