Clicky

 
Transport Online - Enkele duizenden euro's boete voor Nederlandse en Spaanse chauffeur met gevaarlijke lading [+foto]

Enkele duizenden euro's boete voor Nederlandse en Spaanse chauffeur met gevaarlijke lading

Enkele duizenden euro's boete voor Nederlandse en Spaanse chauffeur met gevaarlijke lading [+foto]
16-01-2020 15:50 | Overtredingen | auteur Redactie

GELSENKIRCHEN - Woensdag 15 januari controleerde de Duitse politie op de A2 bij Gelsenkirchen hetg vrachtverkeer. Er werden onder meer twee vrachtwagens gestopt die gevaarlijke stoffen lekten.

Een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nederland vervoerde zakken met gevaarlijke stoffen. Blijkbaar waren er al verschillende zakken opengescheurd tijdens het laden en druppelde het bijtende goedje op de vloer van de oplegger en op straat.

Een 59-jarige Spanjaard vervoerde gevaarlijk afval in het grensoverschrijdende verkeer van Spanje naar Duitsland. Bij het controleren van de lading bleek dat de "big bags" met het milieugevaarlijke afval naar voren waren gekanteld en de vaten die tegen het kopschot waren geladen waren samengeperst. Deze waren eveneens geladen met bijtend en giftig afval. Als gevolg hiervan ontsnapte een zwarte vloeistof uit de beschadigde vaten en druppelde dat op straat.

De chauffeurs kregen pas toestemming om hun rit voort te zetten nadat ze hun lading hadden vastgezet. De chauffeurs, werkgevers en verladers moeten elk boetes verwachten van enkele duizenden euro's.

Tijdens de controle stopten de agenten ook een 42-jarige Turkse vrachtwagenchauffeur. Deze had de rij- en rusttijden geschonden. Hij was niet in staat om alle urenstaten te verstrekken en kon niet bewijzen dat hij voldoende was opgeleid. Zijn Bulgaarse klant moest een borg van 10.000 euro betalen omdat hij zijn plicht tot toezicht en controle had geschonden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden