Brussel: ACM mag samenwerking NS en Pon onderzoeken

Brussel: ACM mag samenwerking NS en Pon onderzoeken
16-01-2020 13:34 | Algemeen | auteur ANP

BRUSSEL - De Nederlandse mededingingswaakhond Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat een samenwerking tussen NS en auto-importeur en fietsenfabrikant Pon onderzoeken. De ACM had de Europese Commissie gevraagd om die samenwerking te mogen onderzoeken.

NS en Pon willen de krachten bundelen op het gebied van onder meer deelfietsen, deelauto's en andere zaken die onder de noemer mobiliteitsdiensten vallen. De Nederlandse toezichthouder ziet in de samenwerking een gevaar voor de concurrentie op die markten.

NS heeft sinds 2018 de dochteronderneming Hely die in Amsterdam, Delft, Den Haag, Haarlem, Rotterdam en Utrecht deelvervoer aanbiedt. Pon-dochter Next Urban Mobility doet iets vergelijkbaars in Utrecht, Den Haag en Amsterdam. De samenwerking werd in november bekendgemaakt.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden