Clicky

 
Transport Online - Staking medewerkers Technische Unie breidt verder uit

Staking medewerkers Technische Unie breidt verder uit

Staking medewerkers Technische Unie breidt verder uit
16-01-2020 10:24 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

AMSTELVEEN - De stakende medewerkers van de Technische Unie gaan vandaag 16 januari op bezoek bij het hoofdkantoor in Amstelveen. "Vrijdag staken we ook. Het is tijd dat wij een normale loonsverhoging krijgen, zodat wij ook ons gezin kunnen onderhouden", zegt FNV-lid Daniel van Valen van de Technische Unie. Ook bij een vestiging van technische groothandel Eriks in Roermond wordt vandaag gestaakt.

De actiebereidheid onder de medewerkers is groot. Volgende week breidt de staking zich nog verder uit. "Het gemiddelde loon van deze medewerkers ligt rond de 2100 euro bruto. Al jaren is er weinig tot niets bijgekomen en wordt hun verdiende loon minder en minder waard", zegt FNV-bestuurder Mari Martens. "Als je een gezin met kinderen hebt, duurt het niet lang meer of je hebt drie banen nodig om je vaste lasten, je huis, ziektekostenverzekeringen en de gemeentelijke belastingen te betalen. Dat er loonverschillen zijn binnen bedrijven, dat begrijpt iedereen. Maar dat die verschillen zo ontzettend groot zijn dat een grote groep mensen die werkt zoveel aan koopkracht verliest, is onverteerbaar. En bovendien slecht voor de samenleving en onze economie", stelt Martens. 

Vierde dag op rij

Het is de vierde stakingsdag op rij bij de Technische Unie. Medewerkers zijn vanochtend met de bus naar het hoofdkantoor gereisd. Daar hopen ze iemand te spreken te krijgen. "We willen onze eisen nogmaals op tafel leggen en we hopen dat ze naar ons willen luisteren. Wij hebben nog nooit gestaakt. Dat doe je ook liever niet, maar het water staat ons aan de lippen", zegt Van Valen. Eerder is ook gestaakt bij Schuurman op 17 december 2019 en Santrade in Schiedam op 14 januari. Personeel van Eriks in Roermond beraadt zich op volgende acties. "Daar zullen nog meer bedrijven bij komen", zegt Martens. Uit een onafhankelijke enquête blijkt dat 85% van de medewerkers in de sector wil dat FNV vasthoudt aan de eisen.

Toeslagen

De stakers willen 5% loon erbij in 2019 en 5% loonsverhoging in 2020. Ook willen ze af van de verslechteringen die de werkgevers willen doorvoeren. Zoals het afschaffen van de ouderdomsdagen en het afschaffen van de onregelmatigheidstoeslag. 

Praxis voor professionals

De technische groothandels zijn de toeleverancier van alles op technisch gebied in de industrie en bouw. Niet alleen de CV,  of de waterleiding maar ook licht en TV komen uit een technische groothandel. De vakmensen in de technische groothandels zijn de schakel vanaf de producent/fabriek naar onze privé-omgeving; zoiets als de Praxis of Gamma voor professionals. Er werken 30.000 mensen in deze sector.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions