Clicky

 
Transport Online - 'Coke in toestel Martinair Cargo in Argentinië, 7 arrestaties'

'Coke in toestel Martinair Cargo in Argentinië, 7 arrestaties'

'Coke in toestel Martinair Cargo in Argentinië, 7 arrestaties'
15-01-2020 22:25 | Incidenten | auteur Redactie

BUENOS AIRES - [update 23:30 uur] Op het internationale vliegveld Ezeiza bij de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn drie Nederlanders aangehouden. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens Argentijnse media gaat het om bemanningsleden van een toestel van Martinair Cargo, dat onder Air France-KLM valt. Daarin zou ruim 80 kilo cocaïne zijn aangetroffen.

Naast de Nederlanders zouden nog vier personen zijn aangehouden. Dat zijn volgens de krant Clarín Argentijnen. Argentijnse media meldden dat de coke dinsdag werden aangetroffen kort voordat vlucht MP 6912 via Ecuador naar Amsterdam zou vliegen. De douane kreeg bij de actie steun van ruim vijftig agenten en vijf speurhonden.

Het vliegtuig was eerder via São Paulo in Brazilië naar Argentinië gevlogen. De Argentijnse autoriteiten onderzoeken of de drugs in Argentinië of Brazilië aan boord van het toestel zijn gebracht.

Een woordvoerder van KLM bevestigt dat Argentijnse autoriteiten onderzoek doen naar een vrachtoperatie van Martinair Cargo. Ze liet weten dat ze daar verder geen mededelingen over kon doen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,743

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions