Clicky

 
Transport Online - Meer treinen laten rijden door sneller invoegen van goederentreinen [+video]

Meer treinen laten rijden door sneller invoegen van goederentreinen

Meer treinen laten rijden door sneller invoegen van goederentreinen [+video]
15-01-2020 16:50 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Een goederentrein die nu zeven minuten nodig heeft om in het drukke reizigerstreinverkeer in te voegen, kan dat in de toekomst in drie minuten. Hierdoor komt er ruimte om meer treinen te laten rijden. Hoe? Dat gaat ProRail testen.

Voordat het zover is dat er sneller ingevoegd kan worden, moet er flink getest worden. Want het klinkt simpel maar er komt in de praktijk veel bij kijken. “We willen bij het testen natuurlijk het treinverkeer niet storen en daarom gebruiken we simulaties”, vertelt Jelle van Luipen. Hij is programmamanager Innovatie bij ProRail.

”In een virtuele omgeving bouwen we de systemen en het spoor buiten na. Je kunt daarin alles testen op een snelle en veilige manier. Dus niet alleen het gewone invoegen maar ook hoe dat gaat  met slecht weer, als er storingen in het treinverkeer zijn of als systemen uitvallen. We bouwen er steeds meer realisme in om te zien waar we in de praktijk tegenaan kunnen lopen, totdat een echte trein samen rijdt met een of meer treinen trein in de simulator”, legt Jelle uit.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions