Clicky

 Schaatsbond KNSB wijst beroep Verweij en Ntab af, Nuis naar WK

Schaatsbond KNSB wijst beroep Verweij en Ntab af, Nuis naar WK
15-01-2020 13:55 | Sport | auteur ANP

UTRECHT - De KNSB heeft het beroep van Koen Verweij en Dai Dai Ntab afgewezen. De twee schaatsers waren het niet eens met de beslissing om Kjeld Nuis, die zich wegens ziekte tijdens de NK afstanden niet kon kwalificeren voor de WK afstanden, een aanwijsplaats aan te bieden. Die plekken heeft de schaatsbond altijd achter de hand voor "zeer uitzonderlijke gevallen".

De ploeg van Verweij en Ntab wilde bij de komende wereldbeker in Calgary (7-8 februari) een extra meetmoment, een zogenoemde skate-off, inlassen. Wie op de 1000 meter (Ntab) en 1500 meter (Verweij) in vergelijking met Nuis de beste tijd zou neerzetten, zou het WK-ticket op de betreffende afstand moeten krijgen, aldus Team Reggeborgh.

De geschillencommissie van de KNSB hield zich maandagavond op een advocatenkantoor in Amsterdam ruim twee uur met de beroepszaak bezig. Verweij en Ntab waren daarbij aanwezig. Nuis liet zich vertegenwoordigen door een advocaat. Hij is momenteel op trainingskamp in Collalbo.

Focus

Ook Ronald Mulder werd niet in het gelijk gesteld; hij kreeg geen aanwijsplek voor de 500 meter voor de wereldbekerwedstrijd van Calgary. Mulder had tijdens de NK afstanden materiaalpech.

"Het is goed dat de geschillencommissie vaststelt dat wij als selectiecommissie correct hebben gehandeld", aldus Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. "Het belangrijkste is dat iedereen nu duidelijkheid heeft en de focus weer volledig kan leggen op de sportieve voorbereiding op deze belangrijke wedstrijden."

De WK afstanden vinden van 13 tot en met 16 februari plaats in Salt Lake City.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions