Clicky

 
Transport Online - 'Ruimte voor luchtvracht als stikstofneerslag daalt'

'Ruimte voor luchtvracht als stikstofneerslag daalt'

'Ruimte voor luchtvracht als stikstofneerslag daalt'
15-01-2020 13:49 | Luchtvracht | auteur Redactie

ZOETERMEER - Handels- en productiebedrijven verwelkomen het advies van de commissie Remkes over stikstofuitstoot in de luchtvaart. evofenedex, de behartiger van de handels- en logistieke belangen van 15.000 bedrijven, ziet kansen voor reductie van stikstofneerslag door de luchtvaart door de afspraken uit het duurzame luchtvaartakkoord uit te voeren en een gezamenlijke aanpak in Europa.

Algemeen directeur Machiel van der Kuijl: “In het akkoord duurzame luchtvaart en met het sectorakkoord Slim en Duurzaam is een aanpak met de luchtvaartsector afgesproken welke moet leiden tot veel betere milieuprestaties in de luchtvaart. Dus ook als het gaat om stikstofemissies. Als we vervolgens via Brussel en IATA ook de uitstoot van stikstof door buitenlandse vluchten over Nederland heen weten terug te dringen, creëren we milieuwinst zonder dat het aanbod luchtvrachtdiensten daaronder hoeft te lijden. En dat is voor ons allemaal van belang.”

De commissie Remkes komt tot de conclusie dat luchtvaart in Nederland beperkt is tot maximaal 1,1 procent van de totale stikstofneerslag in Nederland. Hierbij heeft de commissie ook al het internationale vliegverkeer in Nederland meegenomen in de berekeningen. De ondernemersvereniging evofenedex vindt het vooral van belang dat de voor Nederland meest renderende luchtvaartactiviteiten de ruimte krijgen.

“Voor Nederland en in Nederland gevestigde handels- en productiebedrijven is het vooral belangrijk dat we afdoende aanbod vrachtvluchten blijven accommoderen vanaf Nederlandse luchthavens. Alle onderzoeken tonen aan dat we vooral met luchtvracht onze welvaart en ons welzijn versterken. En dat erkent de sector zelf ook. Laat het kabinet vooral daarvoor zorg dragen”, aldus Van der Kuijl.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions