Clicky


CDA: Gelijke behandeling voor Europese luchtvaartmaatschappijen in China

CDA: Gelijke behandeling voor Europese luchtvaartmaatschappijen in China
15-01-2020 13:39 | Politiek | auteur Redactie

DEN HAAG - Vandaag, woensdag 15 januari, heeft het Europees Parlement ingestemd met een overeenkomst tussen de EU en China over onderlinge luchtvaartbetrekkingen. De afspraken moeten discriminatie tegengaan van Europese luchtvaartmaatschappijen bij de toegang tot luchtroutes tussen de Europese Unie en China.

CDA-Europarlementariër Tom Berendsen is blij met de overeenkomst. "We moeten in de EU niet naïef zijn. Juist in deze tijd is het goed dat de EU en China afspraken met elkaar maken, waarmee we voor een eerlijk speelveld voor Europese bedrijven in China zorgen. Dit is een goede eerste stap om oneerlijke concurrentie vanuit China voor onze bedrijven terug te dringen in de luchtvaartsector. Ook voor bijvoorbeeld de industrie moeten daar nog flinke stappen in gezet worden. Dit voorbeeld laat zien dat het wel kán", aldus Tom Berendsen.

De overeenkomst zorgt ervoor dat luchtvaartmaatschappijen een gelijke behandeling krijgen wanneer zij zich op elkaars grondgebied willen vestigen. Chinese luchtvaartmaatschappijen hadden al het recht om zich in Europa te vestigen onder dezelfde voorwaarden als hun Europese concurrenten. Europese bedrijven in China lopen nu echter nog vaak tegen aanvullende eisen aan bij het verkrijgen van vergunningen wanneer zij dat in China willen doen. Die hoge eisen gelden niet voor Chinese bedrijven. "Met de deal zijn dit soort oneerlijke praktijken verleden tijd en krijgen Europese luchtvaartmaatschappijen dezelfde behandeling als Chinese maatschappijen", aldus Berendsen.

De internationale luchtvaartbetrekkingen tussen lidstaten en derde landen worden traditiegetrouw vastgelegd in onderlinge overeenkomsten voor luchtdiensten. Deze Europese overeenkomst vervangt een aantal onderlinge afspraken die lidstaten individueel met China hebben. Voor alle landen binnen de EU gelden nu dezelfde regels.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions