Transport Online - Blokkeeracties in Franse havens [+foto's]

Blokkeeracties in Franse havens

Blokkeeracties in Franse havens [+foto's]
15-01-2020 11:37 | Buitenland | auteur Redactie

DUINKERKE - De Franse vakbond CGT heeft opgeroepen tot een grote staking onder havenarbeiders in wat zij noemt operatie 'Ports Morts'. De CGT is één van de belangrijkste vakbonden in Frankrijk.

Hoewel de pensioenleeftijd van 64 naar 62 is verlaagd gaat de CGT toch door met protesten en heeft het werknemers in de havens gevraagd deze staking te ondersteunen. 72 uur lang zullen er blokkade-acties gehouden worden in de belangrijkste havens van Frankrijk van dinsdag tot vrijdag.

Volgens Le Parisien heeft de sluiting van de havenactiviteit het binnenkomen en verlaten van goederen in de havens van Dunkerke, Le Havre, Rouen, Nantes Saint-Nazaire, La Rochelle, Bordeaux en Marseille al verstoord. Naar verwachting zal de toegang tot deze havens over de weg eveneens worden afgesloten, zodat vrachtwagens geen toegang kunnen krijgen tot de havens.

De National Road Transport Federation heeft een verklaring uitgegeven waarin wordt opgeroepen tot maatregelen om de havens te ontgrendelen, omdat dit niet de eerste keer is dat dit soort protesten heeft plaatsvindt en "alle actoren in de logistieke keten worden getroffen".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,893
Diesel1,522

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen