Transport Online - Opnieuw arrestaties drugsbende Oss

Opnieuw arrestaties drugsbende Oss

Opnieuw arrestaties drugsbende Oss
14-01-2020 16:08 | Binnenland | auteur ANP

OSS - De politie heeft in Oss en Berghen drie mannen van 24, 53 en 75 jaar oud opgepakt die banden zouden hebben met een criminele familie uit Oss. Martien R. uit Oijen, ook bekend als 'godfather' van Brabant zou de leider van de bende zijn. De 48-jarige R. is al op 13 november opgepakt en wordt door de politie in verband gebracht met een aantal liquidaties.

De drie dinsdag opgepakte verdachten worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie. De 53-jarige man uit Oss zou bovendien betrokken zijn bij de smokkel van 315 kilo cocaïne. Zijn 24-jarige plaatsgenoot wordt verdacht van witwassen. Volgens de politie maken de drie geen deel uit van de familie, maar zijn ze "vertrouwde handlangers".

In november en december werden al twaalf andere verdachten opgepakt tijdens de grootschalige politieactie Operatie Alfa. Zeven van hen zijn familie van R. Bij invallen op diverse locaties, waaronder woonwagenkampen, werden toen explosieven en zware wapens in beslag genomen, zoals kalasjnikovs en mitrailleurs.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions