Kliko neemt Mercedes-Benz Arocs met bijzondere opbouw in gebruik

Kliko neemt Mercedes-Benz Arocs met bijzondere opbouw in gebruik
14-01-2020 15:43 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

VEENENDAAL - Kliko heeft onlangs een Mercedes-Benz Arocs in gebruik genomen voor de reiniging van ondergrondse containers. Het door Kliko en Terberg gezamenlijk gepattenteerde Kliko Terberg Zijlader (KTZ)-systeem, zorgt voor een volledige automatisering van het reinigingsproces. De truck van het in Veenendaal gevestigde bedrijf is geleverd door vaste mobiliteitspartner SternTrucks.

Containerwasmachine

Met de Arocs 2840 verwelkomt Kliko een truck die zeer specialistisch werk verricht en tegelijkertijd flexibel inzetbaar is. De drie-assige truck is voorzien van het KTZ-systeem: een geautomatiseerde zijlader waardoor de chauffeur vanuit zijn cabine boven- en ondergrondse containers met een inhoud van 5 m³ kan optillen en in de wasmachine plaatsen.

Deze wasmachine kan door middel van een haakarmsysteem op het chassis geplaatst worden, maar ook vervangen worden door een perscontainer. Op deze manier kan de truck ook dienst doen als vuilniswagen. SternTrucks heeft de vrachtwagen voorzien van een dubbele Power Take-Off (PTO) op de motor, zodat de wasmachine, het haakarmsysteem en het KTZ-systeem tegelijkertijd kunnen functioneren. Met het oog op het hoge gewicht van de opbouw en de aanwezigheid van de watertank van 6.000 liter, is de keuze gevallen op de Arocs en zijn stevige chassis.

Betrouwbaar, binnenstedelijk vervoer

Kliko werkt op contractbasis voor vuilnisophaal- en reinigingsdiensten van diverse gemeentes. De nieuwe wasmachinetruck zal in drukke binnensteden door heel Nederland ingezet worden. Om de veiligheid voor de chauffeur en zijn of haar medeweggebruikers te waarborgen, beschikt de Arocs over het veiligheidssysteem Orlaco CornerEye: een camerasysteem dat gemonteerd is aan de rechter buitenhoek van de truckcabine, waardoor de dode hoek significant wordt verkleind.

Bovendien is de achteras stuurbaar, waardoor de wendbaarheid van de truck wordt vergroot. “Het is een erg complete, goed uitgeruste truck”, benoemt Harry Achterberg, directeur-eigenaar van Kliko. “Alle trucks in ons wagenpark dragen de Mercedes-Benz ster en dat is niet voor niets. Ze hebben bewezen dat ze uiterst betrouwbaar zijn, ook op de lange termijn.”

Kliko is een producent van afvalinzamelsystemen en dienstverlener op het gebied van afvalinzameling. Het in het Utrechtse Veenendaal gevestigde bedrijf is actief in Nederland en België. Het wagenpark bestaat uit acht Mercedes-Benz trucks met uiteenlopende configuraties.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden