Clicky

 
Transport Online - Van Kaathoven kiest bewust voor Volvo FE Electric

Van Kaathoven kiest bewust voor Volvo FE Electric

Van Kaathoven kiest bewust voor Volvo FE Electric
14-01-2020 10:05 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BEESD - Van Kaathoven heeft onlangs een order voor een elektrische Volvo-truck geplaatst. De Volvo FE Electric 6x2 met elektrische kraakpersopbouw wordt vanaf de zomer ingezet voor PMD inzameling binnen de gemeente Meierijstad. Een belangrijke reden om te kiezen voor dit voertuig is de productie binnen de eigen lijn.

Van Kaathoven ziet afval als bron van nieuwe grondstoffen en mogelijkheden. “Technologie benutten wij graag maximaal. Dat is ook de reden dat wij nu voor een Volvo FE Electric hebben getekend”, verklaart Rob Meulendijks, CEO bij Ortessa. Ortessa is de holding van Van Kaathoven, veyzle, Rondo en het Belgische Lammertyn.net.

Duurzame technologie vanuit OEM-oplossing

“Van Kaathoven gelooft in duurzame technologie en past deze toe waar mogelijk. De afvaltender van de gemeente Meierijstad bood ruimte om duurzame innovaties toe te passen. Na gedegen onderzoek zijn we tot de keuze van een Volvo FE Electric gekomen”, vervolgt Rob Meulendijks.

“Het feit dat Volvo dit voertuig vanuit de eigen lijn produceert, is een doorslaggevende factor in de keuze geweest. Hiermee is voor Van Kaathoven alle service gewaarborgd zoals bij ieder ander voertuig. Naast het feit dat we geloven in de expertise en kwaliteit van dit Volvo voertuig is een bijkomend voordeel dat BAS Truck Center midden in het werkgebied van de gemeente Meierijstad zit. Bovendien is de langlopende samenwerking tussen Volvo Trucks Nederland, BAS Truck Center en Van Kaathoven altijd prettig.”

De Volvo FE Electric wordt ingezet voor PMD inzameling binnen de gemeente Meierijstad. De truck heeft een GVW van 27 ton. Het is daarmee het zwaarste elektrische voertuig dat door een OEM af fabriek en in serie geproduceerd wordt. De voorbereiding van de PMD routes is al opgestart. De truck wordt in het voorjaar 2020 af fabriek geleverd en wordt na het opbouwen van de kraakpers rond de zomer op de wegen in Meierijstad verwacht. Elektrisch rijden is anders rijden en daarom krijgen chauffeurs een passende opleiding bij BAS Truck Center.

Batterijcapaciteit

De Volvo FE Electric is voorzien van vier lithium-ion accupakketten van 50 kW elk. De accu’s laden ook tijdens het remmen op, wat de Volvo FE Electric zeer geschikt maakt voor inzet met veel stop-and-go. Opladen gaat met 400 V AC-opladen met 22 kW gedurende de nacht of DC-snelladen tot max. 150 kW. De bekende CCS/Combo2-aansluitingen worden toegepast.

Om efficiënt om te gaan met de batterijcapaciteit heeft Volvo Trucks speciale software, waarin de route, het aantal stops en de gewichten kunnen worden ingegeven. Het systeem toont vervolgens of de route mogelijk is, hoeveel energie er per kilometer wordt verbruikt, hoeveel batterijcapaciteit er nog overblijft, wat de gemiddelde transportsnelheid zal zijn en hoe lang de rit duurt.

Foto's

 • L. van Loo
  L. van Loo
 • Rozseboom Ede
  Roseboom Ede
 • Plukon
  Plukon
 • Land Transport - Harkema
  Land Transport - Harkema

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats