Clicky

 
Transport Online - Arrestaties in Iran in verband met crash Oekraïense Boeing

Arrestaties in Iran in verband met crash Oekraïense Boeing

Arrestaties in Iran in verband met crash Oekraïense Boeing
14-01-2020 09:42 | Buitenland | auteur ANP/RTR

TEHERAN - De Iraanse autoriteiten hebben mensen opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij het per ongeluk neerhalen van het Oekraïens passagiersvliegtuig vorige week. Over het aantal arrestanten en hun identiteit zijn geen mededelingen gedaan.

De Iraanse justitie maakte ook bekend dat zeker dertig betogers zijn opgepakt vanwege de protesten die volgden op de vliegramp bij hoofdstad Teheran. Daar haalde de Iraanse luchtverdediging vorige week de Boeing 737-800 neer van een Oekraïense luchtvaartmaatschappij. Er vielen 176 doden.

Iran ontkende aanvankelijk iets met de ramp te maken te hebben, maar maakte vervolgens een draai en erkende dat het toestel per ongeluk uit de lucht was geschoten. President Hassan Rohani noemde dat op de Iraanse televisie een "onvergeeflijke fout". Hij beloofde een grondig onderzoek en zei dat degenen die verantwoordelijkheid dragen gestraft zullen worden.

De Iraanse luchtverdediging zou het passagiersvliegtuig hebben aangezien voor een Amerikaans projectiel. Enkele uren voor het neerhalen van het toestel, had Iran raketten afgevuurd op Amerikaanse doelen in buurland Irak. Die raketbeschieting was bedoeld als vergelding voor de dood van de machtige Iraanse generaal Qassem Soleimani, die was omgekomen bij een Amerikaanse droneaanval in Bagdad.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,982
Diesel1,625

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions