Clicky

 
Transport Online - Scheepsbouwer Damen krijgt miljardencontract Duitse marine

Scheepsbouwer Damen krijgt miljardencontract Duitse marine

Scheepsbouwer Damen krijgt miljardencontract Duitse marine
14-01-2020 08:56 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

BERLIJN - De Nederlandse scheepsbouwer Damen Shipyards heeft een miljardenorder van de Duitse marine binnengesleept voor het bouwen van vier fregatten. Met de bouw van de marineschepen MKS 180 is een bedrag van 5,27 miljard euro gemoeid. Het is de grootste marine-aankoop van het Duitse leger.

Het marineschip MKS 180 zal gebouwd worden bij Blohm + Voss in Hamburg onder leiding van Damen Shipyards. Deze bedrijven wonnen de aanbestedingsprocedure, die voor het eerst ook internationaal was. Zij kregen de voorkeur boven de Duitse German Naval Yards samen met Thyssenkrupp, maakte staatssecretaris Peter Tauber van Defensie bekend. De aanbesteding moet nog worden getoetst door de rechter en worden goedgekeurd door de Bondsdag.

De schepen worden ongeveer 155 meter lang en zijn voor verschillende doeleinden inzetbaar, zoals crisissituaties, anti-piraterij missies of het opsporen van onderzeeboten. Ze moeten twee jaar in een gebied op missie kunnen blijven en hebben zo'n 110 bemanningsleden aan boord.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions