Clicky

 
Transport Online - Boerenactiegroep kondigt nieuwe acties aan

Boerenactiegroep kondigt nieuwe acties aan

Boerenactiegroep kondigt nieuwe acties aan
13-01-2020 23:47 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Boerenactieclub Agractie heeft nieuwe acties aangekondigd. Agractie zegt op veertig "opvallende locaties" door heel Nederland agrarische producten te gaan "aanbieden". Wat daarmee wordt bedoeld is onduidelijk. Het gaat onder andere om supermarkten en winkelcentra. Die zullen worden "aangekleed met tractoren en spandoeken".

Wanneer ze zijn, zegt een woordvoerder van Agractie niet. In een geschreven verklaring staat dat de acties op "een datum in het eerste kwartaal van 2020" zullen zijn. Agractie vindt dat veel Nederlandse producten in supermarkten verkocht worden tegen een prijs die niet in verhouding staat tot wat boeren ervoor krijgen.

Meerdere boerenactiegroepen hebben de afgelopen tijd actie gevoerd. Naast hun onvrede over de prijzen die zij voor hun producten krijgen, protesteerden ze ook tegen het stikstofbeleid van de Nederlandse regering. Boeren worden daardoor hard getroffen, stellen ze. De acties leidden tot veel verkeerschaos, omdat boeren massaal met hun tractoren de weg op gingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,481
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats