Transport Online - Bouw van windpark Borssele 1+2 voor Zeeuwse kust van start

Bouw van windpark Borssele 1+2 voor Zeeuwse kust van start

Bouw van windpark Borssele 1+2 voor Zeeuwse kust van start
13-01-2020 17:09 | Algemeen | auteur Redactie

VLISSINGEN - Het Deense Ørsted is gestart met de bouw van het windpark Borssele 1+2. De eerste funderingen van dit windpark voor de Zeeuwse kust werden gerealiseerd.

De eerste monopaal was ook meteen de zwaarste en langste van het windpark, met een gewicht van 1,188 ton en een lengte van 76 meter. De onderkant van de fundering heeft een diameter van 8,5 meter - breder dan een voetbaldoel.

1 miljoen gezinnen

Het windpark Borssele 1+2 wordt 22 kilometer voor de Zeeuwse kust gebouwd. Er worden in totaal 94 monopaalfunderingen gerealiseerd, met dieptes die variëren van 14 tot bijna 40 meter. In april start vervolgens de installatie van de 94 turbines bovenop de palen. De bouw ligt goed op koers om eind dit jaar volledig operationeel te zijn.

Het windpark is goed voor een capaciteit van 752 MW. Deze hoeveelheid groene elektriciteit komt overeen met het gebruik van één miljoen huishoudens.

Windparken bedienen vanuit Vlissingen

North Sea Port heeft in Vlissingen een uitstekende infrastructuur voor windenergie op zee en beschikt over heel wat ervaring bij topbedrijven en kennisinstellingen. Vanuit de onderhoudsbasis in Vlissingen bouwt en onderhoudt Ørsted het windpark Borssele 1+2.

Grootste windpark op zee van Nederland

De start van de bouw van Borssele 1+2 is een belangrijke mijlpaal voor het windpark. Steven Engels, directeur van Ørsted in Nederland: “Borssele 1+2 is ons eerste windpark op zee in Nederland. Het windpark is ook een belangrijke stap in de ambitieuze groene energietransitie van de Nederlandse overheid. Borssele 1+2 is na realisatie het grootste windpark op zee van Nederland.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,739
Diesel1,405

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions