Transport Online - North Sea Port krijgt nieuw bedrijvenpark van Hexagon

North Sea Port krijgt nieuw bedrijvenpark van Hexagon

North Sea Port krijgt nieuw bedrijvenpark van Hexagon
13-01-2020 17:04 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GENT - Logistiek en productie zitten binnen North Sea Port stevig in de lift. In Gent biedt Hexagon spelers uit die sectoren binnenkort een bijkomende vestigingsplaats. Onder de noemer ‘Project Hexaport' bouwt de West-Vlaamse vastgoedontwikkelaar een nieuw bedrijventerrein uit.

Het nieuwe bedrijvenpark komt op de oostelijke oever van het Kanaal Gent-Terneuzen, vlak naast het veer van Langerbrugge, op de vroegere terreinen van bouwmaterialengroep Balmatt. Op die site van 4,4 hectare is Hexagon gestart met de renovatie van een deel van de bestaande loodsen en kantoren, samen goed voor 17.000 m² aan bedrijfsruimte. De andere gebouwen worden gesloopt en vervangen door een nieuwbouw van 10.000 m², die in vier delen van 2.500 m² in de markt wordt gezet. De start van die werken staat voor de zomer gepland. 

Medio 2021 kunnen ondernemingen hun intrek nemen in het nieuwe bedrijvenpark. De verkoop van de bedrijfsunits begon eind vorig jaar al. 

Haven duurzaam ontwikkelen 

Project Hexagon sluit niet alleen mooi aan bij de verdere ontwikkeling van logistiek, opslag en productie binnen North Sea Port. Het is meteen ook een voorbeeld van duurzame ‘inbreiding’: leegstaande sites en bedrijfsgebouwen krijgen een nieuwe bestemming. Dat versterkt het economisch weefsel binnen het havengebied zonder nieuwe terreinen te moeten aansnijden. 

De reconversie van een vroegere fabriek voor producten met asbest past dan weer perfect in de vergroening van de bedrijvigheid die North Sea Port bovenaan zijn strategische agenda heeft gezet. Projecten zoals dat van Hexagon zorgen bovendien voor bijkomende werkgelegenheid en toegevoegde waarde, voor North Sea Port het eigenlijke doel van havenontwikkeling. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen