Trouwstoet-deelnemer die agent neersloeg blijft in de cel

Trouwstoet-deelnemer die agent neersloeg blijft in de cel
13-01-2020 16:46 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - De 26-jarige man die ervan wordt verdacht een Rotterdamse agent te hebben neergeslagen bij een trouwstoet, blijft voorlopig in de cel. Dat bepaalde de rechtbank in Rotterdam maandag tijdens de eerste inleidende zitting.

Shahid B. wordt verdacht van zware mishandeling van de agent. B. heeft zich tot nu toe beroepen op zijn zwijgrecht tijdens verhoren. Bij de inhoudelijke behandeling van de zaak wil hij zijn mond opendoen, liet zijn advocaat weten.

Op de luchtplaats van het huis van bewaring heeft B. wel gesproken met agenten die zich voordeden als gedetineerden. Volgens zijn advocaat heeft B. niet vrijwillig aan meegewerkt aan dat verhoor, waarvan de inhoud niet is bekendgemaakt. "Mijn cliënt voelde zich in het nauw gedreven. Hij voelde zich gepusht om antwoord te geven." Ze vroeg de rechtbank om B. vrij te laten, maar de rechter zag voldoende ernstige bezwaren om hem nog vast te houden tot de inhoudelijke behandeling van de zaak op 26 maart.

De politie trad op 30 augustus op tegen de deelnemers van een trouwstoet omdat die onnodig zouden toeteren, op autodaken zaten, asociaal reden en het overige verkeer tegenhielden. Toen de politie ingreep, werd een agent van achteren zo hard geslagen dat hij viel en korte tijd het bewustzijn verloor. De trouwstoet reed vervolgens weg, de agent knock-out op de grond achterlatend. "Te gek voor woorden", noemde de officier van justitie de situatie.

Kort nadat B. - de broer van de bruid - in oktober was opgepakt, werden ook de bruidegom, diens vader en diens schoonmoeder aangehouden op verdenking van het beïnvloeden van getuigen.

Het incident en andere, vergelijkbare voorvallen hebben ertoe geleid dat trouwstoeten in Rotterdam vanaf dit jaar toestemming nodig hebben van de gemeente voordat ze de weg op gaan. Wie de stoet niet aanmeldt, riskeert een geldboete van maximaal 4150 euro.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,468

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden