Transport Online - Coalitie buigt zich over politieke leiding fiscus

Coalitie buigt zich over politieke leiding fiscus

Coalitie buigt zich over politieke leiding fiscus
13-01-2020 11:43 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - De coalitiepartijen buigen zich maandagochtend over de vraag of er een extra staatssecretaris op het ministerie van Financiën moet komen. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hopen in ieder geval deze week, en mogelijk maandag al, een knoop door te hakken.

Afgelopen weekeinde stuurde minister van Financiën Wopke Hoekstra een brief aan de Tweede Kamer met daarin zijn plannen voor de Belastingdienst. Die moet worden opgeknipt. De afdelingen Toeslagen en Douane worden zelfstandige organisaties. Maar ook de politieke aansturing van de fiscus gaat mogelijk op de schop. In coalitiekringen wordt gesproken over een extra staatssecretaris, die specifiek over de dienst gaat. Een andere staatssecretaris zou dan verantwoordelijk zijn voor belastingwetgeving.

"Het is goed dat het serieus genomen wordt en dat fouten consequenties hebben", zegt VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff over de aangekondigde reorganisatie. Dat de politieke leiding mogelijk ook anders vormgegeven wordt, kan de liberaal zich "wel voorstellen".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions