Transport Online - 'Britse luchtvaartmaatschappij Flybe staat op omvallen'

 


'Britse luchtvaartmaatschappij Flybe staat op omvallen'

'Britse luchtvaartmaatschappij Flybe staat op omvallen'
13-01-2020 10:03 | Algemeen | auteur ANP/BLOOMBERG

LONDEN - De Britse luchtvaartmaatschappij Flybe is weer in de problemen. Volgens het Britse Sky News worden momenteel gesprekken gevoerd met de Britse overheid voor een noodkrediet. Een jaar geleden wist een consortium onder leiding van Virgin Atlantic de regionale maatschappij, die ook op Schiphol vliegt, nog van de ondergang te redden.

Volgens Sky staan 2000 banen op de tocht en staat accountantskantoor EY stand-by om elke vorm van liquidatie af te handelen. Flybe zegt in een korte verklaring dat het bedrijf bestaat en vluchten gewoon doorgaan.

De problemen bij Flybe, dat een vloot van 75 vliegtuigen heeft en vliegt op meer dan tachtig luchthavens in het Verenigd Koninkrijk en Europa, staan niet op zichzelf. Eerder was het al einde oefening voor branchegenoten als Monarch Airlines, Air Berlin, Wow Air en Aigle Azur en een reeks kleinere spelers. Ook touroperator Thomas Cook, die eigen vliegtuigen had, ging recent failliet.

Volgens de internationale brancheorganisatie IATA, die eerder zijn jaarlijkse winstraming voor de sector verlaagde, hebben luchtvaartmaatschappijen het in zijn algemeenheid moeilijk. Dat komt onder meer door geopolitieke spanningen, sociale onrust en onzekerheden rond de brexit.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,604
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden