Clicky


Handgranaat bij wooncomplex burgemeester Maasdriel

Handgranaat bij wooncomplex burgemeester Maasdriel
13-01-2020 09:51 | Binnenland | auteur ANP

KERKDRIEL - De Explosieven - en Opruimingsdienst Defensie EOD heeft maandagmorgen een handgranaat in het Gelderse Kerkdriel onschadelijk gemaakt. De granaat lag bij een appartementencomplex aan het Gasthuisplein. Ruim dertig bewoners van het complex, onder wie burgemeester Henny van Kooten van Maasdriel waar Kerkdriel bij hoort, moesten in alle vroegte hun huizen verlaten wegens de vondst van de handgranaat.

Van Kooten sluit niet uit dat de handgranaat te maken heeft met lopende drugszaken in zijn gemeente. Het zou een waarschuwing aan zijn adres kunnen zijn. Hij spreekt van "verruwing van de maatschappij" en noemt het "triest dat zoiets gebeurt." Van Kooten heeft meermalen drugspanden in zijn gemeente laten sluiten. Ook zijn op enkele campings en recreatieparken drugslaboratoria gevonden.

De politie kan maandagmorgen nog niets zeggen over de reden waarom er een handgranaat bij het gebouw is gelegd. Dat moet volgens een woordvoerster uit onderzoek blijken. De omgeving van het complex blijft maandagmorgen wegens het onderzoek nog afgesloten, hoewel het gevaar is geweken. De bewoners, die opgevangen zijn in het gemeentehuis, mogen in de loop van de ochtend terug naar huis.

Een krantenbezorgster belde maandagmorgen vroeg naar noodnummer 112, toen zij het projectiel voor het appartementencomplex zag liggen.