Transport Online - KLM annuleert vluchten op Manilla

 


KLM annuleert vluchten op Manilla

KLM annuleert vluchten op Manilla
12-01-2020 23:18 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

SCHIPHOL - De KLM heeft alle vluchten tussen Taipei in Taiwan en de Filipijnse hoofdstad Manilla geschrapt wegens de rommelende vulkaan Mount Taal die op uitbarsten staat, meldt de vliegmaatschappij. Het internationale vliegveld van Manilla is sinds zondag gesloten wegens de toegenomen activiteit van de vulkaan op het Filipijnse eiland Luzon, zodat er geen vliegverkeer mogelijk is.

KLM vliegt niet rechtstreeks op Manilla, maar via de Taiwanese hoofdstad Taipei. In verband met de onrustige vulkaan heeft de KLM alle vluchten van Taipei naar Manilla en omgekeerd geannuleerd. Passagiers die zondag van Manilla naar Taipei wilden vliegen, zijn "tot nader order" ondergebracht in hotels, zei een woordvoerster. Het is nog niet duidelijk hoe lang ze daar moeten blijven. De KLM blijft wel op Taipei vliegen.

Duizenden Filipino's zijn zondag geëvacueerd vanwege de actieve vulkaan. De autoriteiten denken dat de Mount Taal "binnen enkele dagen of weken" zal uitbarsten. Uit de vulkaan, die in 1977 voor het laatst uitbarstte, komt momenteel veel as. Hierdoor hangt een kilometers lange rookwolk in de lucht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden