Clicky


Iraniërs in Teheran de straat op tegen eigen regering

Iraniërs in Teheran de straat op tegen eigen regering
11-01-2020 20:03 | Buitenland | auteur ANP/RTR

TEHERAN - Demonstranten in Iran zijn zaterdag de straat op gegaan tegen hun eigen regering. Dat meldt het Iraanse persbureau Fars News. De zeldzame protesten in hoofdstad Teheran volgen op de vliegtuigcrash woensdag, waarbij alle 176 inzittenden omkwamen. Iran heeft toegegeven dat het het toestel heeft neergehaald en spreekt van een "menselijke fout". In het vliegtuig zaten onder andere 82 Iraniërs en 63 Canadezen.

De demonstranten, voornamelijk studenten, verzamelden zich zaterdagavond vroeg bij de Amirkabir Universiteit om eer te betonen aan de mensen die bij de vliegramp omkwamen. Het eerbetoon sloeg als snel om in een demonstratie tegen de regering. De demonstranten verscheurden onder meer foto's van Qassem Soleimani, de generaal die door een Amerikaanse raket werd gedood in buurland Irak. Door zijn dood liepen de spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran op. Naar schatting tussen de zevenhonderd en duizend mensen namen deel aan de demonstratie. De politie heeft de studenten later op de avond uiteengejaagd, toen zij straten blokkeerden.

Iran heeft de Boeing 737 van Ukraine International Airlines woensdag "per ongeluk" neergehaald. Oekraïne eist dat de verantwoordelijken worden gestraft. President Volodimir Zelenski verwacht ook dat Iran schadevergoedingen uitkeert en dat de lichamen van de slachtoffers worden gerepatrieerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions