Clicky

 
Transport Online - Humberto Tan woest over 'racistische' column van Angela de Jong

Humberto Tan woest over 'racistische' column van Angela de Jong

Humberto Tan woest over 'racistische' column van Angela de Jong
10-01-2020 20:02 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Een column van Angela de Jong over de nieuwe talkshow Op1 van de NPO en het EO-presentatieduo Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana is bij Humberto Tan in het verkeerde keelgat geschoten. In zijn nieuwe radioshow op NPO Radio 1 noemde Humberto de column in het AD "racistisch en vrouwonvriendelijk".

Om zijn woede te illustreren citeerde hij een deel uit de column over Tijs en Giovanca waar hij zich zo aan heeft geërgerd: "Angela schrijft en ik citeer letterlijk: 'Tijs en Giovanca. Ik was van te voren bang dat het een ouderwets beeld zou opleveren van de ervaren witte man en een bevallige donkere assistente ernaast. Maar daar hadden ze in de voorbereiding op geanticipeerd. Er was duidelijk afgesproken dat Giovanca in alle gesprekken de leiding zou hebben en Tijs de dienende rol had'."

"Ik vond dit wel een schandalige column", zei Humberto in gesprek over de 'talkshowoorlog' met Rob Goossens van De Telegraaf en Frits Barend. "Hiermee impliceert ze eigenlijk, omdat Giovanca donker en vrouw is, dat ze van tevoren had bedacht dat ze dienend zou zijn. Ik was woest. Dit is niet alleen vrouwonvriendelijk, het is ook racistisch. Zij beoordeelt haar op haar uiterlijk en haar sekse. Op basis daarvan oordeelde ze dus al vooraf: 'dat is een dienende rol voor Giovanca'. Wat is dat voor column?"

Angela de Jong kreeg afgelopen week veel kritiek over zich heen in de media, vooral omdat de tv-recensent van het AD vorige week zelf te gast was in de eerste uitzending van de talkshow van Eva Jinek op RTL4. Critici vinden dat ze daarmee minder onafhankelijk over de prestaties van Jinek kan oordelen in de talkshowoorlog. De kritiek leidde zelfs tot een hoofdredactioneel commentaar van het AD waarin hoofdredacteur Hans Nijenhuis haar vele tv-optredens verantwoordde. In dit commentaar zei hij dat Angela de Jong in de meeste gevallen niets voor haar tv-optredens krijgt betaald. Zelf reageerde ze vrijdagochtend op de kritiek. "Business as usual", zei ze daar zelf over op Radio 1.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions