Clicky


Straf voor bedrijf van verongelukte 15-jarige maaltijdbezorger

Straf voor bedrijf van verongelukte 15-jarige maaltijdbezorger
10-01-2020 16:59 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Het bedrijf waarvoor een 15-jarige jongen maaltijden bezorgde toen hij vorig jaar januari in Utrecht werd doodgereden, krijgt een boete van 7500 euro omdat de jongen na zeven uur 's avonds aan het werk was. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten.

De bedrijfsleider van het bedrijf, BurgerMe, krijgt een taakstraf aangeboden omdat hij zich bij de inroostering van de jongen niet aan de wet Kinderarbeid hield. Het is nog niet bekend hoeveel uur die werkstraf bedraagt. Als hij die schikking niet accepteert, moet hij alsnog voor de rechter verschijnen.

De jonge maaltijdbezorger stak in het donker en de regen op zijn e-bike een winkelstraat over, toen hij werd aangereden door een automobilist die onder invloed was van cannabis. De auto reed 80 kilometer per uur waar 50 was toegestaan en kon niet meer op tijd remmen. De bestuurder kreeg vorig jaar negen maanden gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk, en een taakstraf van tachtig uur. Hij moest voor twee jaar zijn rijbewijs inleveren.