Clicky

 
Transport Online - Chauffeur verliest oplegger op Duitse A1 [+foto]

Chauffeur verliest oplegger op Duitse A1

Chauffeur verliest oplegger op Duitse A1 [+foto]
10-01-2020 14:16 | Buitenland | auteur Redactie

WILDESHAUSEN - Vrijdagochtend rond 06:25 uur zorgde een verloren oplegger voor een gedeeltelijke afsluiting van de Duitse A1. Na zijn nachtrust wilde een 50-jarige Poolse chauffeur vanaf de parkeerplaats terug de A1 oprijden in de richting van OIsnabrück. Plotseling schoot echter de oplegger los van de trekker en kwam op de invoegstrook te staan. Niemand raakte bij het incident gewond.

In de oplegger zat ongeveer 19 ton vracht. Het was voor anderen niet meer mogelijk om de parkeerplaats te verlaten vanwege de geblokkeerde invoegstrook. Bovendien moest er een extra rijstrook worden afgesloten vanwege het bergingswerk.

De oplegger kon rond 09.15 uur door een sleepbedrijf worden weggesleept en kon de afsluiting van de parkeerplaats worden opgeheven.

Omdat er een vermoeden van een technisch defect aan de trekker bestond, werd dit in een nabijgelegen teststation onderzocht. Hier werd het vermoeden bevestigd. De vergrendeling tussen de trekker en de oplegger was kapot.

De chauffeur mag zijn rit pas vervolgen wanneer de vergrendeling is gerepareerd. Vanwege het technische defect werd een administratieve inbreukprocedure gestart tegen de verantwoordelijke personen en werd een boete op locatie uitgeschreven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions