Transport Online - Plukon neemt meerderheidsbelang in FCC van Staay Food Group

Plukon neemt meerderheidsbelang in FCC van Staay Food Group

Plukon neemt meerderheidsbelang in FCC van Staay Food Group
10-01-2020 13:54 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

WEZEP/PAPENDRECHT - Plukon Food Group en Staay Food Group hebben vandaag bekendgemaakt dat zij een principeovereenkomst hebben gesloten voor de overname van 51 procent van de aandelen van Fresh Care Convenience B.V. in Dronten (FCC) door Plukon.

Plukon is vooral bekend als een grote Europese speler op het gebied van gevogelte maar heeft sinds 10 jaar ook een verse maaltijdenfabriek in Wezep in haar geledingen. De samenwerking met FCC past bij de ambitie van Plukon om verdergaand te willen investeren in kennis van groenteketens en groenteverwerking.

Vanuit de sourcing van grondstoffen, bestaande logistieke kanalen en beschikbare productiecapaciteit zullen de bedrijven elkaar verder gaan versterken. Daarnaast zal met de voorgenomen samenwerking de kwaliteitsborging van groenten en de verwerking hiervan op een hoger niveau gebracht kunnen worden.

Vanuit de product/markt combinaties zijn beider bedrijven zeer complementair. Fresh Care Convenience heeft een sterke positie op de Duitse retailmarkt. Het grootste assortiment bestaat uit vers gesneden groenten, groentemixen en maaltijdsalades. Plukon heeft een intensieve samenwerking met een grote Nederlandse retailer voor convenience maaltijdoplossingen zoals stoommaaltijden, wokschotels en maaltijdsalades.

Na de fabrieksbrand bij Plukon in Wezep in maart 2017 heeft Staay Food Group Plukon geholpen om de leveringen aan klanten te kunnen voorzetten. Hierdoor is de toen al bestaande goede relatie nog verder verbeterd. Beide bedrijven herkennen zich in het hebben van een positieve drive en ondernemerschap. Dit is dan ook de basis waarop de samenwerking verder gestalte zal krijgen, waarbij het voornemen is dat Plukon uiterlijk binnen 3 jaar tijd de overige 49 procent van de aandelen gaat verwerven.

De transactie zal ter goedkeuring bij de desbetreffende mededingingsautoriteiten worden voorgelegd en ter advies bij de Centrale Ondernemingsraad van Plukon.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions