Transport Online - Buschauffeur rijdt 'gewoon' door na tien messteken

Buschauffeur rijdt 'gewoon' door na tien messteken

Buschauffeur rijdt 'gewoon' door na tien messteken
10-01-2020 12:03 | Buitenland | auteur Redactie

KONTICH - De Antwerpse politie is een onderzoek gestart naar een poging tot moord, nadat een buschauffeur van vervoersmaatschappij De Lijn donderdagavond werd aangevallen op het station van het Belgische Kontich.

De 58-jarige buschauffeur uit Puurs-Sint-Amands kwam rond 17.10 uur aan op het station van Kontich. Omdat hij te vroeg was, wilde hij even een sigaret roken. Hij opende de deur van de bus.

Een 15-jarig meisje uit Kontich stapte om hem af om inlichtingen te vragen. Op dat moment dook een man op die zich meteen op de buschauffeur richtte en tijdens een schermutseling met, vermoedelijk, een mes uithaalde.

Na de aanval zette de verdachte het op een lopen. De buschauffeur sloot de deuren. Mogelijk verkeerde hij in shock en zette hij zijn rit verder richting Lier. Pas in de remise in Tisselt (Willebroek) had hij in de gaten dat hij steekwonden had opgelopen en belden zijn collega’s de politie.

Het slachtoffer werd verzorgd en overgebracht naar het ziekenhuis in Edegem. Volgens de artsen is er sprake van tien steekwonden in de buikstreek, ter hoogte van de hals, in het rechterbovenbeen en in de armen. De verwondingen zijn levensbedreigend. Het slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis en kon nog maar kort verhoord worden.

Het onderzoek wordt voortgezet.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions