Transport Online - Overname wegtransport en logistiek van Koninklijke Rotra door Kuehne + Nagel afgerond

Overname wegtransport en logistiek van Koninklijke Rotra door Kuehne + Nagel afgerond

Overname wegtransport en logistiek van Koninklijke Rotra door Kuehne + Nagel afgerond
10-01-2020 11:07 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

DOESBURG - De overnametransactie van de bedrijfsonderdelen wegtransport en logistiek van Koninklijke Rotra door logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel is na goedkeuring door de mededingingsautoriteiten en de overdracht van aandelen op 07 januari jl. afgerond. In november 2019 heeft Rotra een overeenkomst getekend waarmee Kuehne + Nagel de voornoemde bedrijfsonderdelen overneemt van Rotra. Rotra Air & Ocean zal zich zelfstandig als digitaal expediteur volledig gaan richten op de uitbouw van zee- en luchtexpeditie en binnenvaart activiteiten.

Continuïteit wegtransport

De directie geeft aan deze beslissing te hebben genomen om continuïteit te waarborgen van de divisies wegtransport en logistiek. Rotra ziet al enige tijd ontwikkelingen in de wegtransportmarkt die vragen om een doortastend antwoord. Het wordt op termijn lastiger om een goed dekkend Europees wegtransport partnernetwerk in stand te houden door het wegvallen van partners door overname of gebrek aan opvolging. Daarom is het goed nu de krachten te bundelen met Kuehne + Nagel. Voor beide partijen betekent de transactie een win-win.

Digitale expediteur

Koninklijke Rotra gaat zich richten op het verder uitbouwen van zee- en luchtexpeditie en binnenvaart. De zee- en luchtvrachttak van Rotra heeft zich ontwikkeld tot digitale expediteur. Rotra heeft het volledige boekingsproces voor wereldwijde lucht- en zeevrachtzendingen gedigitaliseerd met klantportaal myRotra. In myRotra kunnen klanten online tarieven genereren, zendingen boeken en traceren, statistieken visualiseren en wordt met een chatfunctionaliteit communicatie in de gehele keten gefaciliteerd.

Met de Rotra API kan zendingsinformatie volledig worden geïntegreerd in het ERP systeem van de klant. Hiermee brengt Rotra ‘the best of both worlds’ bijeen: 110 jaar logistieke expertise, customer base en wereldwijde netwerk van de traditionele expediteur met de nieuwste technologieën van de startups van nu. Met de extra middelen vrijgekomen uit de verkoop wordt daarbij blijvend geïnvesteerd in een versnelde doorontwikkeling van Rotra’s digitale platform (RotraNext).

Container Terminal Doesburg (binnenvaart) wordt ‘preferred supplier’ van Kuehne + Nagel Ocean in Rotterdam, waardoor het volume zal stijgen. De ingang van de terminal is recent verbreed, zodat met grotere schepen kan worden gevaren en de kosten per container zullen afnemen.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions