Transport Online - Bijzondere innovatie van HSE Vaassen: autolaadkraan die tussen boorden van oplegger heen en weer rijdt

Bijzondere innovatie van HSE Vaassen: autolaadkraan die tussen boorden van oplegger heen en weer rijdt

Bijzondere innovatie van HSE Vaassen: autolaadkraan die tussen boorden van oplegger heen en weer rijdt
10-01-2020 10:40 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

VAASSEN - "Betrouwbaar, servicegericht én innoverend." Wanneer het over HSE Vaassen gaat, dan staan deze drie woorden centraal, zo vindt directeur Jaap Zitman. “Zo hebben we onlangs een uniek product toegevoegd aan ons gamma: we hebben een Palfinger rollerkraan zo opgebouwd, dat deze tussen de boorden van een oplegger kan staan en rijden. Uniek in Nederland, zo denken wij.”

Naast het carrosserie-onderhoud van vrachtwagens, de verkoop, montage en reparatie van autolaadkranen, afzetsystemen en kippers, is de Vaassense carrosseriebouwer dus druk aan het innoveren. Zo bouwt HSE al geruime tijd rollerkranen op basis van Palfinger-autolaadkranen.

“Maar vanwege vragen van enkele klanten hebben we de 20 ton/meter-variant inmiddels dusdanig aangepast zodat de kraan binnen de zijboorden heen en weer kan rijden en daar ook kan opvouwen.”

Dat is uniek, zo weet hij. “We zijn de enige in Nederland die rollerkranen op basis van Palfinger autolaadkranen produceert. Door deze aanpassing wordt het toepassingsgebied nog groter.”

Extra voordelen HSE rollerkraan

Deze HSE rollerkraan heeft vele extra voordelen, somt Zitman op. Zo maakt het bedrijf uit Vaassen gebruik van de ingenieuze autolaadkranen van Palfinger.

“Die zijn eenvoudig te onderhouden. Daarbij zorgt dit merk voor een uitgebreid servicenetwerk door heel Nederland.” Deze kranen zijn zowel in hoogzitvariant of met een afstandsbediening te verkrijgen. Daarbij wordt er een Stage V dieselmotor gebruikt voor deze rollerkranen.

“Maar bovenal zeer belangrijk? Deze kranen zijn verkrijgbaar in een uitgebreide range (19 ton/meter tot en met 50 ton/meter) verkrijgbaar. En last but not least: de spoorbreedte en hoogte kan altijd in overleg met de klant worden bepaald.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions