Clicky

 
Transport Online - Justitie komt met cijfers over incidenten jaarwisseling

Justitie komt met cijfers over incidenten jaarwisseling

Justitie komt met cijfers over incidenten jaarwisseling
10-01-2020 10:04 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het ministerie van Justitie en Veiligheid brengt vrijdag de definitieve cijfers naar buiten over de incidenten die tijdens de jaarwisseling plaatsvonden. Minister Ferd Grapperhaus zei vorige maand in de aanloop naar de oudejaarsviering maatregelen niet uit te sluiten, als het blijft misgaan bij de jaarwisseling.

De cijfers zouden de voorstanders van een vuurwerkverbod extra munitie kunnen verschaffen. Sinds kort is een nipte meerderheid in de Tweede Kamer voor een verbod op riskant vuurwerk. Wat daar precies onder zou moeten vallen, daarover verschillen de voorstanders van mening. Maar zowel knalvuurwerk als vuurpijlen worden genoemd.

De roep om een verbod wordt de laatste tijd steeds luider. Hulpverleners als politie en brandweer pleiten er al langer voor, en steeds meer burgemeesters schaarden zich deze maand achter het pleidooi. Onder hen ook VVD'ers. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid is voor een verbod.

Volgens korpschef Erik Akerboom werden afgelopen jaarwisseling opnieuw meer agenten belaagd met vuurwerk. Ook hulpverleners en journalisten werden doelwit.

In de coalitie zijn CDA en VVD zijn nog steeds tegen een verbod. VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff zei na de jaarwisseling niet "doof en blind te zijn" voor de signalen, maar alleen een verbod te willen als het helpt bij het terugdringen van letsel en agressie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen